Jizerský kord 2017

23.01.2017 16:54

Mladší žáci válí

Ve skvělém světle se opět předvedli naši mladší žáci - tentokrát na žebříčkovém turnaji Jizerský kord 2017 v Liberci.

V sobotu mezi 44 chlapci reprezentovali náš klub Ondra s Martinem. Ondra se po stabilních výkonech v obou předkolech probojoval přímou eliminací až do osmičlenného finále. Zde svedl "infarktový" semifinálový zápas s olomouckým Jiřím Králem, kdy na začátku třetí třetiny prohrával 2:7 a pouhých pět vteřin před jejím koncem srovnával na 9:9. V nastavení pak obrat dokonal a zvítězil 10:9! Ve finálovém zápase pak porazil 15:13 Jiřího Doška z Litoměřic a bral zaslouženě zlato!

Martin se po slabším druhém kole dokázal probojovat do E16. Zde mu však dle jeho představ nevyšel zápas o finálovou osmičku a obsadil v celkovém pořadí slušné 12. místo.

V nedělní soutěži děvčat pak Áďa opět dokázala, jak velkou je bojovnicí! Ač často šermovala se soupeřkami až o dvě hlavy vyššími, rvala se jako lvice a zlepšovala se kolo od kola, zápas od zápasu. Celkem hladce se proto probojovala až do finálového zápasu, kde se střetla s Annou Dunděrovou z SC Praha. V napínavém zápase, kdy se vedení přelévalo z jedné strany planše na druhou, přálo nakonec více štěstí pražské závodnici. Áďa prohrála těsně 14:15. Předvedla však parádní výkon!

Gratulace a poděkování všem třem našim šermířům a jejich rodičům!

Podrobné výsledky na: www.okpb.cz/serm/uvod.htm

MC