ME kadetů a juniorů 2018 - Soči

12.03.2018 18:19

V neděli 11.3. skončil v Soči evropský šampionát kadetů a juniorů pro rok 2018, z kterého si Fanda přiváží cenné zkušenosti, Anička své doposud nejlepší umístění na "Evropě" v individuální soutěži a k tomu navíc parádní výsledek kordového družstva juniorek!

Škoda, že Fandu v jeho prvních dvou zápasech "přemohla" nervozita z jeho premiérového startu na evropském šampionátu. Další zápasy již byly o dost povedenější, ale i tak vybojoval v kole jen jedno vítězství, a to v silně nabitém startovním poli na postup nestačilo. Ale zkušenosti, jak praví klasik, jsou k nezaplacení! Fanda je jistě využije v jeho dalších dvou kadetských sezonách.

Anička vybojovala v sedmičlenné skupině 4V a do eliminace nastupovala z průběžného 38. místa, když z 89 startujících postupovalo pouze 64. V boji o E32 si poradila s lépe nasazenou švédskou reprezentantkou Lofgren 15:9, ale v zápase o postup mezi posledních 16 prohrála se světovou jedničkou a  také pozdější vítězkou šampionátu Italkou Isolou 8:15. Obsadila tak konečné 27. místo, což je její zatím evropské maximum v této kategorii.

Vrcholem výpravy juniorských kordistek (Bieleszová, Saligerová, Došková, Coufalová) pak byla soutěž týmů, do které naše děvčata nastupovala jako 13. nasazený tým z 20. V boji o E16 děvčata porazila tým Ázerbajdžánu 45:19, v zápase o postup mezi nejlepších 8 týmů vyřadila Polky 40:38 a následně se postarala o největší překvapení turnaje, když přes Ukrajinky přešla poměrem 45:41 mezi nejlepší 4 týmy! I když pak v semifinále děvčata prohrála s Italkami 27:45 a v boji o bronz s Francouzkami 28:45, nic to nemění na tom, že jejich 4. místo na ME je pecka! Děvčata totiž vybojovala historicky nejlepší umístění ženského kordového týmu na ME! Bravo!

Po loňské sezoně, kdy se podařilo Aničce vybojovat po řadě let pro ČR dívčí medaili na SPJ, a dokonce i na MSK, je to opět další výrazný úspěch českého dívčího kordu! A my jsme byli opět u toho! Poděkování celému týmu a speciálně Aničce za to, jak výborně zvládla těžké zavíračky s týmy Polska a Ukrajiny.

MC